Matematik

Funktioner

24. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Nogen der ved hvad man skal gøre i nedenstående opgave, integrere, differentiere, har ingen ide om hvilken metode man bruger?

En funktion f er bestemt ved

f(x) = -12x^2+8x 

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet (2,6).


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du finder en stamfunktion til f ved at integrere f. Der kommer til at indgå en arbitrær integrationskonstant k, som du fastlægger ud fra den sidste oplysning om, at grafen for stamfunktionen skal gå gennem et bestemt punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af Isomorphician

Du skal finde stamfunktionen til f(x).

Indsæt derefter (x, y)-punktet i stamfunktion, og isoler integrationskonstanten.


Svar #3
24. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

Hvad er en integrationskonstant?


Svar #4
24. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 Der er ikke nogle konstanter? 

Når man sætter x og y ind i den integrerede er der ikke mere at isolere? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2010 af Isomorphician

F(x) = -4x3 + 4x2 + k

6 = -4(23) + 4(22) + k, isoler k.


Svar #6
24. februar 2010 af Stella Lilja (Slettet)

nå okay. Så k er bare noget man selv tilføjer.  


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, læs nu #1.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.