Matematik

Opstilling af dobbeltintegral

10. februar 2005 af Erik (Slettet)
Jeg skal løse følgende opgave:
En sandbunkes grundflade dækker i xy-planen det område der begrænses af parablen med ligningen y=-x^2+6 og ligningen y=x. Højden af sandet over et punkt med koordinater (x,y) er x^2

Beregn rumfanget af sandet ved hjælp af et dobbeltintegral.

Mit problem består i at opstille dobbeltintegralet for opgaven. Derefter tror jeg godt jeg kan løse det.
Håber der er nogen som gider være behjælpelige



Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2005 af riquelme (Slettet)

Det er svært at skrive her på en læselig måde. Hvis du laver en tegning kan du hurtigt se, at grænserne mht. x er -3 og 2 og at grænserne mht. y er x og -x^2+6.

Svar #2
10. februar 2005 af Erik (Slettet)

Ok, det var også hvad jeg selv var nået frem til. Mit problem betsår mere i hvad der skal stå indeni i integralet. Altså: int (???)dA
R

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Jeg citerer gerne fra det første indlæg:

"Højden af sandet over et punkt med koordinater (x,y) er x^2"

Den relevante funktion er derfor

f(x,y) = x^2

og du skal beregne

dbint(f(x,y)dA)
R

hvor R er området afgrænset af parablen og linien beskrevet i indlægget.

//Singularity

Svar #4
10. februar 2005 af Erik (Slettet)

Nu har jeg endelig forstået det. Jeg siger rigtig mange tak :D

Skriv et svar til: Opstilling af dobbeltintegral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.