Matematik

Løs ligningen

25. februar 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

2(x+1)(x-3) = 0

Skal man her gå i gang med at hæve parantesen? Og når den er sat lig nul, har det så nogle speciel betydning for ligningen?

Hvis min fornemmelse er rigtig.

2x+2+2x-6 = 0

4x-4 = 0

4x = 4

x = 1,

Eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2010 af mathon

brug nulreglen
                      2(x+1)(x-3) = 0

                      x = -1  ∨  x = 3

                     


Svar #2
25. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Så når den er sat lig nul, altså ligningen, så skal man altid bruge nulreglen?

Kan du evt komme med nogle mellemregninger eller forklaring. Umiddelbart kan jeg godt se lidt af meningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2010 af mathon

der er ikke megen mellemregning

nulreglen "siger":

                       hvis én af faktorerne i et produkt er lig med nul, er selve produktet lig med 0

anvendt på det konkrete tilfælde:
                  
                      2·(x+1)·(x-3) = 0  
hvis
       (x+1) er lig med 0, er produktet lig med 0, hvilket er tilfældet for x = -1

       (x-3) er lig med 0, er produktet lig med 0, hvilket er tilfældet for x = 3
 


Svar #4
25. februar 2010 af Djemba (Slettet)

Okay. Med. Tak!


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.