Matematik

procents aftagelse

25. februar 2010 af Japzitraxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mængden af ilt aftager, jo højere man kommer over jordens overflade. Man kan måle indholdet af luften ved ilt trykket, som angives i mm Hg. Sammenhængen mellem højde i meter og over fladen af jorden og ilt trykket kan beskrives med regne forskriften:

y  = 150 * 0,99987^ x , hvor x er højden og y er ilt trykket.

1) Med hvor mange procent aftager ilt trykket på 3.000m?

y = 150 * 0,99987^ 3000m = 101,556mm Hg
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Hvad skal du have hjælp med?


Skriv et svar til: procents aftagelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.