Matematik

procent

25. februar 2010 af Px (Slettet)

En person har to diamanter . Den ene diamant er 20% støre end den anden ( som er 27,5568 )
 

hvor mange procent er den store diamants vægt større end den lille diamatns vægt:


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er vist lidt vagt formuleret. Hvad menes der præcist med, at den ene diamant er 20% større end den anden? hvis det skal forstås derhen, at den enes diameter er 20% større end den andens, så er forholdet mellem deres diametre 1,2 / 1 = 1,2. Så er det vel rimeligt at antage, at forholdet mellem deres voluminer er (1,2)3 . Vægten af en diamant er proportional med dens volumen, så forholdet mellem diamanternes vægt er så også (1,2)3 . Forskellen mellem deres vægt i forhold til den lille diammant er så

(1,2)3 - 1 = 72,8%


Svar #2
25. februar 2010 af Px (Slettet)

vi skal bruge formelen f(x) = b*x^x

a = 0.003289

b=3.061407


Svar #3
25. februar 2010 af Px (Slettet)

b*x^a **


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det var jo ikke lige nemt at vide efter formuleringen i #0

Og hvad udtrykker x og f(x) ?

Prøv at give dig tid til at formulere opgaven præcist . Det er svært at være tankelæser.


Svar #5
25. februar 2010 af Px (Slettet)

f(x) =b*x^a

opgaven lyder :)

A) bestem tallene a og b . som er =

a = 0.003289

b=3.061407
 

B) bestem denne diamants diameter som så er 27,5568 
 

En person har to diamater. Den ene diamants diameter er 20% større end den anden diamans diameter.

c) Hvor mange procent er den store diamants vægt større end den lille diamants vægt ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Men igen, hvad udtrykker x og f(x) ? Er x en diamants diameter og f(x) dens vægt? Og du kender den ene diamants diameter, som er 27,5568. Så kan du finde dens vægt ved at bruge formlen. og du kan finde den anden diamants diameter, da den 20% større end den førstes diameter, altså 1,2*27,5568. Så kan du også beregne den store diamants vægt og sætte den i forhold den lille diamants vægt.


Svar #7
25. februar 2010 af Px (Slettet)

84.37 karat er x


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jam, hvad er så f(x), og hvad er 27,5568 ? Du svarer ikke på de spørgsmål jeg stiller, for at klargøre tingene. Jeg synes du skulle formulere opgaven her præcist som den står i din egen opgavetekst og lad være med at udelade hele og halve oplysninger.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.