Matematik

løs ligning: x2+2x-3=0

27. februar 2010 af detgamleverdensbillede (Slettet) - Niveau: B-niveau

løs ligning: x2+2x-3=0

okay her er a=1 b=2 c=-3

c er et konstantled (=-3)??

kan jeg regne denne ligning ud ved at regne diskriminanten ud (b2-4ac) og derefter x=-b+-√d divideret med 2a??

altså d= 22-4*1*(-3) = 4--12 = 16

x= -2+√16 divideret med 2*1=  x=1

x= -2-√16 divideret med 2*1 = x= -3


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2010 af p3ppit (Slettet)

 Ja, eftersom d > 0 har ligningen to løsninger, så den er god nok :-) 

(Jeg har ikke regnet dit resultat efter, men fremgangsmåden er rigtig.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2010 af frededotlay (Slettet)

det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2010 af mathon

løsningsformel til reduceret, ordnet og normeret andengradsligning:
    x2 + 2px + q = 0

    x = -p ± √(p2- q)

.............

    x1,2 = -1 ± √(1+3)

    x1,2 = -1 ± 2


Svar #4
27. februar 2010 af detgamleverdensbillede (Slettet)

tusind tak I er fantastiske :D


Skriv et svar til: løs ligning: x2+2x-3=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.