Matematik

Funktioner

27. februar 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej

nogle som vil hjælpe med denne her opgave.

Taak ;D

En funktion er givet ved

f(x)= x-1 
       x+ 2

Hvilke x-værdier kan man ikke sætte ind.?

Bestem funktionsværdierne af x= -3, -1, 0, 1 , 2.

løs ligningen f(x)= 3

hvilket tal kan ikke være funktionsværdi?

angiv Dm(f) og Vm(f).

                                                                                                                                                                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2010 af jnl123

Hvis x=-2 så bliver nævneren 0, og det må den ikke. Så man må sætte alle værdier af x ind bortset fra x=-2.

f(-3) = (-3-1) / (-3+2) = 4 ,         f(-1)=....osv...

f(x)=3 => (x-1)/(x+2)=3 => x-1=3x+6 => 2x=-7 => x=-7/2

1 kan ikke være funktionsværdi (da f(x)=1 ikke har nogen løsning)

Dm(f) = R\-2   (alle reelle tal bortset fra -2)

Vm(f) = R\1   (alle reelle tal bortset fra 1)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.