Matematik

Hjælp til ligning

28. februar 2010 af mulle0o (Slettet) - Niveau: 8. klasse

    1     -     3      =   1   -     7  
 3x+12    x+4          6      2x+8  

kan jeg bare udregne x'erne først eller hvordan for jeg de 2x over på den anden side af = ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2010 af peter lind

Du skal bringe dem på fælles brøkstreg. Fællesnævner er 6(x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af mathon

(3x+12) = 3(x+4)                         x≠-4

(2x+8) = 2(x+4)

multiplicer med 6(x+4) på  begge sider af lighedstegnet, hvorved nævnerne bortskaffes


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_12.doc

Svar #4
28. februar 2010 af mulle0o (Slettet)

 Okay tusind tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.