Matematik

differentialregning

01. marts 2010 af bemil (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære venner

Hvad har jeg gjort forkert her? (bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (e; f(e)). Funktionen er bestemt ved den markerede i første linie

Jeg kan simpelhen ikke finde fejlen. Er det facit den er gal med?

f(x) = ln(x) + x
f(e) =3,718

Den afledet funktion er:
f'(x) = 1/x +1
f'(e) = 1,368

Tangentens ligning er:
t(x) = 1,368x + b
3,718 = 1,368(e) + b
3,718/(1,368 · e) = b
b=1
t(x) = 1,368x + 1 - men facitlisten har noget andet
 

Håber på hjælp. Mvh Emil


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af millemus_13 (Slettet)

hvad får facit listen?

jeg får t(x)=(1/e)x+x=1,368x


Svar #2
01. marts 2010 af bemil (Slettet)

facitlisten siger: y=0,6711x+0,8244

Jeg har forresten lavet en fejl i ligningen ovenover, hvor jeg dividerer i stedet for at trække fra, men det er ikke der problemet ligger


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2010 af millemus_13 (Slettet)

der må være en fejl i facit listen..


Svar #4
01. marts 2010 af bemil (Slettet)

Ja ikke? Jeg ville bare være sikker på at det ikke var mig.

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.