Matematik

Trekant

01. marts 2010 af zeskmn (Slettet)

 Hej

Jeg står med en opgave jeg ikke kan løse. og jeg håber på der er nogen der kan forklare mig hvordan.

opgave lyder som sådan:

Opgave 6
På tegningen er vist en 10 m lang stige, som er
understøttet af en mindre væg i afstanden x fra stigens
fodpunkt. Væggen er 3,75 m høj.

a) Opstil en ligning til at finde x.

b) Find en løsning til ligningen i a) når x er i intervallet
4,8 < x <5,2 med to betydende ciffer.

c) Find y.

Jeg har også vedhæftet opgavesættet (det er sidste opgave).

På forhånd tak for hjælpen.

Vedhæftet fil: Opgave 5.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan se på de to ensvinklede, retvinklede trekanter. Den ene har kateter x og 3,75m, og den anden har kateter 3m og y, så

x/(3m) = (3,75m)/y, eller xy = 11,25m2

Endvidere kan man bruge Pythagoras på den store retvinklede trekant med kateter 3m+x og 3,75m+y og hypotenuse 10m, så

(3m+x)2 + (3,75m+y)2 = (10m)2

Nu kan man substituere y fra den første ligning i den anden ligning og finde en ligning i x.


Svar #2
01. marts 2010 af zeskmn (Slettet)

 tusind tak for svaret :)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.