Fysik

1 newton hvad svarer det til i gram?

01. marts 2010 af Lin@_ (Slettet)

Hej, jeg sider med en opgave, hvor jeg skal omskrive fra gram til newton, et eks. kan være 50 gram, hvor det så skal omskrives til Newton. Men jeg kan desværre ikke finde ud af det, da jeg ikke ved,  hvad 1 newton svarer til i gram. Håber at jeg hører fra jer.


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

1 Newton er en enhed for kraft 1 N = 1 kg m/s2 . 1 gram er en enhed for masse. Hvis massen m befinder sig i et tyngdefelt med tyngdeacceleration g, har kraften på massen størrelsen m•g . Tyngdeaccelerationen ved Jordens overflade er ca 9,82 m/s2 . Så kan du beregne størrelsen af tyngdekraften, der virker på en masse på 50 gram = 0,05 kg.


Svar #2
01. marts 2010 af Lin@_ (Slettet)

dvs. 9,82 m/s2*0.05 kg=0.491 kg*m/s2 og det svarer så til 0.491 N, Har jeg fat i noget rigitgt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ja, det ser helt rigtigt ud.


Svar #4
01. marts 2010 af Lin@_ (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 1 newton hvad svarer det til i gram?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.