Matematik

hjælp til løsning af ligning 2(2x-3)-(3x-4)=3x-(-5x-8)

01. marts 2010 af Usser (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der en der vil hjælpe mig med at løse ligningen: 2( 2 x - 3 ) - ( 3x - 4) = 3x - ( -5x - 8 )

jeg har regnet frem til:

2(2x-3)-(3x-4)=3x-(-5x-8)

4x-6-3x-4=8x-8-8x

-8x-4x-6-3x-4= -8

9x-6-4=-8+8

8+9x-6-4= 0

9x-2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af Esponta (Slettet)

Jeg prøver:

2(2x-3)-(3x-4)=3x-(-5x-8)

4x-6-3x+4=3x+5x+8

4x-3x-3x-5x=8+6-4

-7x=10

x=-1.429

Husk at når en minusparantes hæves, så skal fortegnet skiftes. 


Svar #2
01. marts 2010 af Usser (Slettet)

mange tak for hjælpen... det var en mega stor hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2010 af Esponta (Slettet)

 Der ser også som om du har misforstået det, når du løser en ligning.

Husk at sortere x'erne i den ene siden af lighedstegnet, mens du har alle tallene for sig på den anden side. Derefter skal du udregne dem, så du får x=y


Svar #4
01. marts 2010 af Usser (Slettet)

ja det var også det jeg prøvede, men blev lidt i tvivl i 2.led hvor jeg direkte pludsede ind i parentes istedet for at ophæve den og skift fortegn som du har gjort... jeg håber den samme fejl ik sker til eksamen.. tusind tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: hjælp til løsning af ligning 2(2x-3)-(3x-4)=3x-(-5x-8)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.