Matematik

Trekants beregning 2

02. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan slet ikke huske hvordan man bruger cos og sinus. nogen der kan hjæle med denne opgave?

I den østlige del af øresundsforbindelsen indgår højbroen over flinterenden som et imponerende bygningsværk.Højbroen er en såkaldt skråtagsbro, hvor konstruktionsprincippet er vist på figur 1.

a) vis at vinklen v tilnærmelsesvis er 31,9
 

Vedhæftet fil: 2010-03-02_095534.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

lettest:
           tan(V) = (140/225)

           V = tan-1(140/225) = 31,9º

...................

i en retvinklet trekant
er          tangens til en af trekantens spidse vinkler lig med
             forholdet mellem den modstående katete og den hosliggende katete
 


Svar #2
02. marts 2010 af klinki (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: Trekants beregning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.