Matematik

kurs og procent

13. februar 2005 af SK0 (Slettet)
ja, det er mig igen 8D hehe, jeg er ret dårlig til det her, og tænkte at dfer var en der ville hjælpe?

.. opgaven:
kursen på § er 562,50

udgifterne til forsendelse er 15§ med tillæg på 2.50§ pr. bog, altså skal Pia betale 365 kr når udgiften til forsendelse medregnes.

Da Pia modtager bøgerne, er kursen på § faldet.
regningen lyder nu på 352 kr.
- hvilken dollarkurs var benyttet?

__________________________________

mit gæt er at man skal lave en ligning ud af det? eller sådan noget? , jeg ved det ikke. hjælp mig :/

Svar #1
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

en eller anden? hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

hvor mange bøger køber hun :-)

"Da Pia modtager bøgerne, er kursen på § faldet.
regningen lyder nu på 352 kr."

Svar #3
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

hun køber to, :l

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

du får et svar om 2 sek indtil da kan jeg fortælle kursen er 542 men du får som sagt en forklaring af mig om lidt :-)

Svar #5
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

ok, tusind tak.

Svar #6
13. februar 2005 af SK0 (Slettet)

kom tilbage :l


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2005 af Cas_sen (Slettet)

rolig nu:

http://www.bestaahh.dk/spg002.htm

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2005 af allan_sim

Du har sådan set kun behov for at vide den samlede pris, idet det procentvise fald i danske kroner skal modsvare det procentvise fald i kursen, dvs.

352/365 = x/562,5

Løser du den ligning, får du, at

x = 352/365 * 562,5 = 542,47

Skriv et svar til: kurs og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.