Matematik

vektorer

02. marts 2010 af Gittehansen09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået opgaven:

En linje har parameterfremstillingen (x,y)=(4,1)+t*(5,6)

og en linje m har ligningen

m: 2x-3y+8=0

der er samtidig givet vektorerne a=(-10/3);-4) og b=(6;4)

Gør rede for at a er parallel med l. gør rede for at b er parallel med m


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi må formode, at l er den første linie?

Find en retningsvektor for den første linie, og sammenlign den med vektoren a . Hint: Hvad betyder det, at to vektorer er parallelle?

For linien m har du en ligning. Der kan du finde en normalvektor til linien, og dernæst finder du en retningsvektor for linien m som tværvektoren til normalvektoren. Sammenlign nu denne retningsvektor med vektoren b .


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.