Matematik

Reducer

03. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

8.p.q^3/

2.p.q

(Altså en stor fællesbrøk streg)

p går vel ud med p.

Og 8/2=4

Og q^3/q=3

Så svaret er vel 3/4, eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af jnl123

q^3 / q = q^2

Jeg får det til 4*q^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2010 af NejTilSvampe

q3/q er ikke 3.

brug dine potensregler,   zn * zm = z(n+m)

og  1/zn = z(-n)

hvis du ikke lige forstår hvad du skal bruge de hints til så spørg igen.


Svar #3
03. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Så man trækker egentig q fra i eksponeten, og dermed kommer der til at stå q^2, ikke sandt?

Og tak begge..


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2010 af jnl123

jo, altså q^3 betyder jo bare q*q*q   (q ganget med sig selv 3 gange).

Så q^3/q  =  q*q*q/q  =  q*q  =  q^2


Svar #5
03. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Tak: Jeg har kviteret med nogle brugbare svar point:=)
 


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.