Fysik

udregning af kraftkomposanter

03. marts 2010 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

En mand trækker en slæde - vandret flade, med F = 80 N. m:slæden = 40 kg. snoren der trækker slædern danner en vinkel med den vandrette flade på 30 grader. v_konstant = 2,2 m/s.

jeg skal udregne størrelsen af kraftens vandrette komposant.

Jeg har i en anden opgave (som stillede samme spørgsmål) brugt cosA = b/c <=> b = cosA*c, men den vil ikke giver 3,53*10^22 N!!!!! Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af jnl123

Fx = cos(30)*80 N


Svar #2
03. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

Hvad mener du med det? det forstår jeg ikke, for det er jo det jeg har prøvet, men det giver 69,282 N og i facit står der 3,53*10^22 N!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af jnl123

3,53*10^22 N  er alt for stor en kraft til at kunne medvirke i den opgave, er jeg sikker på :)


Svar #4
03. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

Okay så er der nok fejl i facit.


Svar #5
03. marts 2010 af NannaVuf (Slettet)

hvordan finder jeg så gnidningskraften og derefter gnidningskoefficienten?

jeg har prøvet med først at finde af finde gnidningskraften før ved at finde F_N, derefter finde E_kin og derefter E_pot. E_pot = E:kin + A , isolerer og finder A, som jeg så bruger i formlen F = A /Δs,

problemet er bare at jeg ikke kender Δs! Er der en anden måde? resultatet brude give 69 N!


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2010 af jnl123

Normalkraften:   n = m*g = 40*9.81 N

Friktionskraft: fs = my*n = my*40*9.81

Da frikstionskraften er lig den vandrette komposant (fordi der ikke er acceleration) kan man sætte:

my*40*9.81 = 80*cos(30)    =>   my = (80*cos(30) ) / (40*9.81)


Skriv et svar til: udregning af kraftkomposanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.