Matematik

finde x- værdien for: x-3(x+2)=2x-18

04. marts 2010 af sabmor (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogle der kan hjælpe mig med denne ligning. vil gerne have selve formlen med..


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parentesen, saml alle x-leddene på den ene side, og konstanterne på den ande side af =, og løs så med hensyn til x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. marts 2010 af PeterValberg

Hvilket gøres sådan her (nu med forklaringer) :-)

x - 3(x + 2) = 2x - 18       (gang 3 ind i parentesen ved at gange den på begge led)
x - (3x + 6) = 2x - 18      (hæv parentesen, det er en minus parentes, så fortegnene på leddene skal ændres)
x - 3x - 6 = 2x - 18         (saml x'erne på den ene side og de "almindelige" tal på den anden)
-2x -6 = 2x - 18              (reducér på begge sider)
-4x = -12                        (divider på begge sider med - 4)
x = 3                                (facit.....)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
04. marts 2010 af sabmor (Slettet)

takker mange gange, og med formlen husker jeg det til en anden gang..


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2010 af PeterValberg

skulle det være en anden gang, så er du velkommen....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: finde x- værdien for: x-3(x+2)=2x-18

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.