Matematik

reducer..

04. marts 2010 af studentstx (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens :)

har lige bruge for hjælp med afleveringen.

Reducer (x+y)^2-2xy, og isoler r i formlen l*r^2+p=q

hvordan reducere og isolere jeg??

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af jnl123

(x+y)^2-2xy  =  (x+y)*(x+y) - 2xy = x^2 + y^2 +2xy - 2xy = x^2 + y^2

l*r^2+p=q    =>   r^2 = (q-p)/l     =>    r = +- kvrod((q-p)/l)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Regn først udtrykket i parentesen ud; det er kvadratet på en toleddet størrelse og et af leddene i produktet kan gå sammen med det sidste led.

Isoler r ved at flytte p til den anden side af = og divider med l. Så har du r2 og kan finde r ved at tage kvadratroden af fundne udtryk.


Svar #3
04. marts 2010 af studentstx (Slettet)

mange tak :P


Skriv et svar til: reducer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.