Fysik

Bestemmelse af resistansen i spolen

05. marts 2010 af G-Money bank (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej 

Jeg har fået en opgave som jeg ikke kan svarer på, den lyder sådan:

Bestemmelse af resistansen i spolen!

Jeg har følgende værdier:

Antal vendinger i spolen 5000v

Tværsnitsarealet af ledningen i spolen er 1,0 mm2

Diameteren for spolen er 70cm = 0,7 m

p har jeg også til (1,7*10-8)

hvordan bestemmer jeg resistansen i spolen?

Tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2010 af mathon

den ohmske resistans

             R = ρ·L/a

             R = (1,7*10-8) Ω·mm2/m) · (5000(π·(0,7 m))) / (1,0 mm2

..................

hvor der er set bort fra
at ikke alle vindinger har helt samme vindingsdiameter


Svar #2
05. marts 2010 af G-Money bank (Slettet)

okay tak for hjælpen.. men jeg undrer mig over hvorfor længden er lig med (5000(π·(0,7 m))? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. marts 2010 af mathon

spolens omkreds = 1 vindings længde
er
                                π·d = π·(0,7 m)

5000 vindingers længde = 5000·(π·(0,7 m))

..................

cirkelomkreds:
                         O = 2·π·r = π·(2r) = π·d


Skriv et svar til: Bestemmelse af resistansen i spolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.