Matematik

Potensfunktioner y = b*xa

05. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. En dykker skal stige langsomt op af vandet, hvis han har været der længe.
Der er en sammenhæng mellem dybden og antal minutter,


X (m) 10 12 14 16 18 20 22 25 40 42
Y (min) 219 147 98 72 56 45 37 29 9 8


 

Hvordan kan jeg finde a og b ud fra mine data'er?


Svar #1
05. marts 2010 af propertyofnoone (Slettet)

hvordan finder jeg forskriften? Den skal give y = 42530*x-2,289


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det kan da ikke være den rigtige tabel? Vi må formode, at jo større dybden er, jo længde tid skal der bruges til at komme op. Din tabel angiver 219 min for 10 m dybde, og kun 8 min for 42 m dybde. Men måske y udtrykker noget andet.

Bortset fra det, så skal du finde et udtryk af formen y = a xb . Jeg tastede tallene ind i Excel og fittede en trendline af typen power til dem. Den giver y = 42530 • x -2,2887 . Det er vist helt i overensstemmelse med din facitliste.


Skriv et svar til: Potensfunktioner y = b*xa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.