Matematik

Hjæpp Kan ikke finde ud af den opgave håber der er nogen der kan hjælpe og forklare hvordan man løser opg for vi for det også i en matematik test så man skal kunne det man må godt bruge lommeregner

07. marts 2010 af annahansen2 (Slettet)

 En møbel forretning køber reoler 

købsprisen er 1600 kr. omkostningerne er 250 kr. 

fem reoler sælges med et tab på 10 % af de samlede udgifter 

hvor meget tabte forretningen på de fem reoler???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2010 af jnl123

Hvis de samlede udgifter for 1 reol er  1600+250 = 1850 og de bliver solgt til 90% af den værdi, så bliver 1 reol solgt til 1850*90/100 = 1665. Det er et tab på 1850-1665=185 pr reol. For 5 reoler er det så 5*185=925


Svar #2
07. marts 2010 af annahansen2 (Slettet)

 Så taber de på de 5 reoler 925?


Skriv et svar til: Hjæpp Kan ikke finde ud af den opgave håber der er nogen der kan hjælpe og forklare hvordan man løser opg for vi for det også i en matematik test så man skal kunne det man må godt bruge lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.