Matematik

Bestem en ligning for tangenten i p

08. marts 2010 af nordic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle. Håber i lige kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe denne opgave an.

Punktet P 1,2 ligger på grafen med ligningen

2x^2y+ 2x/y -2xy^4-2x+y+27=0

Bestem en ligning for tangenten i P

Det der driller mig er at der er en brøk med i den!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af peter lind

Foretage en implicit differentiation. Det vil give dig en ligning af formene f(x,y)*y'+g(x,y) = 0. Sæt x=1 og y= 2 ind i den ligning og du har y'


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten i p

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.