Matematik

HASTER !! Geometri ???

10. marts 2010 af ddaskæl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg har brug for hjælp til de følgende to opgaver. Det er en opgave fra eksamensættet i mat i 2009.

illustration kan ses her (spørgsmål 14b): http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090511_opgave_matB_stx.ashx

Mellem to punkter A og B i to forskellige lande skal der etableres en vej APB som vist på
figuren. Prisen for stykket AP er 50 mio. kr. pr. km, og prisen for stykket PB er 60 mio. kr.
pr. km.
 

a) Bestem AP og PB udtrykt ved x, idet 0 ≤ x ≤ 46 (se figuren).


b) Bestem prisen for vejen udtrykt ved x, og bestem den værdi af x, der gør vejen APB
billigst mulig.

Jeg har prøvet, og brug pythægoraos, men kan ikke komme videre derfra.

havde sagt : c2=402+462   = 60.959 Og derefter solve((46-x)2=60.9592-402,x)=9,59 ?? 

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Isomorphician

(i): |AP|2 = x2 + 402

(ii): |PB|2 = 332 + (46 - x)2

Prisen for vejen udregnes ved:

p(x) = |AP|*50 + |PB|*60

Isoler udtrykkene for |AP| og |PB| i (i) og (ii) og indsæt i p(x).


Skriv et svar til: HASTER !! Geometri ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.