Matematik

Vektor Hjælp

10. marts 2010 af tobl2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lad der være givet to vektor a=8 b=12 <(a,b)=36grader, Beregn længden af vekter a+b

har fået at vide at jeg først skal finde kordinaterne, men kan ikke finde ud af at finde dem, og derefter er jeg stadig helt blank  


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 ingen fil


Svar #2
10. marts 2010 af tobl2 (Slettet)

nu er den skrevet ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 lad fx a ligge ned langs x aksen så har du koordinaterne til den

a=(8,0)

så spænder du en retvinklet 3 kant ud hvor b udgør hypotenusen og vinklen mellem vandret og b er 36 grader, når du kender 2 info om en retvinklet trekant kan du regne alle vinkler og sidelængder ved basal trigonometri. Så find længderne af de 2 kateter. Længderne vil så angive dine koordinater til vektoren b.

Bagefter lægger du x og y komposanter fra dine 2 vektorer sammen, og finder længden af a+b ved pythagaros


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2010 af PeterValberg

Du regner ud fra

Så er det bare at addere vektorerne og beregne længden af resultatet :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.