Fysik

Lysets brydning i vand

11. marts 2010 af nurgul (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med disse to opgaver?

Brydningsindekset for vand er 1,33.

a. Beregn brydningsvinklen for en indfaldsvinkel på 30°.

b. Hvor stor skal indfaldsvinklen være, hvis brydningsvinklen skal være 30°?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug Snells lov, eller brydningsloven. For brydning mellem to medier med brydningsindeks n1 og n2 gælder

n1 sin θ1 = n2 sin θ2 ,

hvor θ1 og θ2 er vinklen mellem lysstrålen og fladenormalen i de to medier. Hvis lyset brydes fra luft (n1=1) ind i et medium (vand) med brydningsindeks n, og i (= θ1) er indfaldsvinklen, og b (= θ2) er brydningsvinklen, ser brydningsloven således ud

sin i = n sin b

a) Sæt n = 1,33 og i = 30° . Da er sin i = 0,5 , og b kan let findes.

b) Sæt n = 1,33 og b = 30º . Da er sin b = 0,5 , og i kan let findes.


Skriv et svar til: Lysets brydning i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.