Matematik
Ligning
17. februar 2005 af
botti-nam-nam (Slettet)
Kan en hjælpe mig har store problemer med min opgave..!
1. x + y = 30
2. 1/x + 1/y =1/Resutat =6,66
X og y skal være den samme i begge ligninger er gået fast og da det er min tema opgave vil jeg gerne ha det forklaret hvis der er en der kan, vil og har tid..!
1. x + y = 30
2. 1/x + 1/y =1/Resutat =6,66
X og y skal være den samme i begge ligninger er gået fast og da det er min tema opgave vil jeg gerne ha det forklaret hvis der er en der kan, vil og har tid..!
Svar #1
17. februar 2005 af frodo (Slettet)
1. y=30-x
substitueres ind i den næste:
2. 1/x+1/(30-x)=1
Denne ligning kan du så løse på helt sædvanlig måde.
substitueres ind i den næste:
2. 1/x+1/(30-x)=1
Denne ligning kan du så løse på helt sædvanlig måde.
Svar #3
17. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
Resultatet 6.66 i det første indlæg er forkert. Her er et forslag, så man lettere undgår regnefejl.
x + y = 30 (1)
1/x + 1/y = 1 (2)
Idet x,y er forskellige fra 0, multiplicerer vi (2) med xy, så
x + y = xy
Af (1) følger så, at
30 = xy <=> y = 30/x (3)
Dette substitueres i (1), og man ender med en andengradsligning i x. Ved korrekt udregning skal man ende med løsningerne
x = 15 +/- sqrt(195)
og y fastlægges af (3).
//Singularity
x + y = 30 (1)
1/x + 1/y = 1 (2)
Idet x,y er forskellige fra 0, multiplicerer vi (2) med xy, så
x + y = xy
Af (1) følger så, at
30 = xy <=> y = 30/x (3)
Dette substitueres i (1), og man ender med en andengradsligning i x. Ved korrekt udregning skal man ende med løsningerne
x = 15 +/- sqrt(195)
og y fastlægges af (3).
//Singularity
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
