Matematik

Find b og c i andengradspolynomiet?

11. marts 2010 af Ambs - Niveau: B-niveau

 Hejsa 

Jeg har en opgave hvor jeg er gået i stå, opgaven lyder:

Grafen for f(x) = -x2 + bx +c har toppunkt i (2,1) bestem b og c.

Jeg synes ellers jeg har rimelig godt styr på andengradspolynomiet, mht. at bestemme rødder, toppunkt... Men her ar jeg gået i stå, er der ikke en venlig sjæl der kan hjælpe mig i gang med opgaven? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af mathon

Toppuktet
                T(t1;t2) = (-(b/(2a);c-a(t1)2) = (2;1)
hvoraf
                -b/(2·(-1)) = 2
                 b/2 = 2
                 b = 4

                 c - (-1)·22 = 1
                 c + 4 = 1
                 c = -3

            f(x) = -x2 + 4x - 3

.................

-d/(4a) = -(b2 - 4ac)/(4a) = c - b2/(4a) = c - a(b/(2a))2 = c - a(-b/(2a))2 = c - a·t12


Svar #2
11. marts 2010 af Ambs

 Mange tak for svaret.


Skriv et svar til: Find b og c i andengradspolynomiet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.