Matematik

Find tangenten

11. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion,

-x^3+1,5x^2+6x-1, hvor man skal bestemme en ligning til tagenten t for f i punktet P(3,f(3))

Man starter med at diferencere

f af mærke = -3x^2.1,5x+6

f af mærke= -3x^2+3x+6

f(3) sættes ind

-3^3+1,2.3^2+6.3-1 = 3,5

-3.3^2+3.3+6 = - 12

y=-12(x-3)+3.5

y=-12x+39.5

Nu kommer mit problem. Opgaven lyder: Gør rede for, at grafen for f har en anden tangent med samme hældningskoffiecent som tangenten t, og bestem kordinatsættet til røringspunktet for denne tangent?

Nogle der kan forklare og lave resultatet?

Noget med at man skal finde f af mærke af -12?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2010 af mathon

f '(xo) = -3xo2 + 3xo + 6 = -12 og xo ≠ 3

            -3xo2 + 3xo + 18 = 0

            xo2 - xo - 6 = 0 og xo ≠ 3

            xo = -2
            yo = f(-2) = 1

røringspunkt
                     R2 = (-2;1)


Skriv et svar til: Find tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.