Matematik

hjælp til skæringspunkter!

11. marts 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Funktionerne med forskrifterne:
f(x)=x^2+8x+15 og g(x)=exp^(x+1)

Bestem de 3 skæringspunkter mellem graferne. Kald skæringspunkterne i voksende rækkefølge(efter x-værdier) for A, B og C.
Betragt graferne mellem punkterne A og B. Bestem en x-værdi for hvilken tangenterne til de to grafer er parallelle og bestem ligninger for de to parallelle tangenter.

Jeg finder skæringspunkterne ved at sætte de to funktioner lig med hinanden og så får jeg:

A = -5,01 og B = -2.93 og C = 2,82

Derefter er jeg så lidt i tvivl..

Jeg ville gøre sådan så jeg finder f'(x) og g'(x):

g ' (x)=e^((x+1))
f ' (x)=2x+8

og så sætte dem lig hinanden så får jeg 2 x-værdier nemlig: -3,97 og 1,37

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Du gør, som du normalt gør, når du finder tangenter..


Skriv et svar til: hjælp til skæringspunkter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.