Matematik

MATEMATIK B DIFF. REGNING

11. marts 2010 af Helenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Jeg har et eksamenssæt for til næste uge. Det er eksamenssættet fra august 2007 matematik b hf.

Jeg er nået til opgave 12 (pyha), og den har jeg svært ved at komme igennem.

Jeg har skitseret grafen for: f(x) = x^-5x+4+2ln(x)   , x > 0

Og så skal jeg bruge differentialregning til at beskrive grafens forløb... Hvordan i al verden gør man det? :)

Mvh Helena.


Svar #1
11. marts 2010 af Helenaa (Slettet)

Hov, funktionen hedder:    f(x)=x^2-5x+4+2ln(x) , x > 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bestemme differentialkvotienten af f(x) og dernæst finde nulpunkter for f'(x) .


Svar #3
11. marts 2010 af Helenaa (Slettet)

Ved brug af nulreglen, eller hvad den hedder? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal løse ligningen f'(x) = 0. Det skulle føre til en 2.-gradsligning i x, som du løser efter de normale metoder.


Svar #5
11. marts 2010 af Helenaa (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: MATEMATIK B DIFF. REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.