Fysik

kinetiske energi

14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Et fly på 450 ton flyver 900 km/t

a ) omregn flyets fart til m/s

b ) beregn flyets kinetiske energi
 

Et meteor på 5 kg rammer Jorden med en hastighed på 60 km/s

c ) Beregn dets kinetiske energi

Hilsen Kevi


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af jnl123

a)   900/3,6 = 250 m/s

b)   K = (1/2)*m*v^2 = (1/2)*450000*250^2 = 14062500000 J

c)   60 km/s = 60000 m/s

K = (1/2)*5*60000^2 = 9000000000 J


Svar #2
14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

i det første spørgsmål hvor får du tallet 900 fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 900 km/t.. der går 1000 meter på en km og 3600 sekunder på en time 3600/1000=3,6 => 900/3,6= flyets hastighed i m/s


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2010 af mathon

 på opfordring:
         
            1 km/t = (1/3,6) m/s

            1  = (1/3,6) m/s/km/t

a) omregn flyets fart til m/s: (900 km/t)·1 = (900 km/t)·(1/3,6) m/s/km/t = 250 m/s

b) beregn flyets kinetiske energi: Ekin = 0,5·m·v2 = 0,5·(450·103 kg)·(250 m/s)2 = 1,40625·1010 J =
                                                                                                               14,0625·109 J = 14,0625 GJ

.....................

c)
  1 km/s = 1000 m/s

     60 km/s = 6·104 m/s

     

      Ekin = 0,5·m·v2 = 0,5·(5 kg)·(6·104 m/s)2 = 9·109 J = 9 GJ
   


Svar #5
14. marts 2010 af Kevi (Slettet)

Takker forstår den godt nu :)


Skriv et svar til: kinetiske energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.