Matematik

Forkort!!

14. marts 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen.

Nogle der kan hjælpe mig med at forkorte denne brøk?

8a5 * b2 * a-3 / (2b)2

Jeg synes den er en del mærkelig, men jeg vil lige forsøge selv :)

altså (2b)2 må være det samme som 4b2, har jeg ret?

Hermes går b2 ud med b2 og vi ender med 3b2.

Herefter går jeg kold.

Håber der er nogle, der kan hjælpe.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2010 af jnl123

a-3 = 1/(a3)

Så står der:

(8 * a5 * b2) / (4 * b2 * a3)

8/4 = 2
b2/b2 = 1
a5/a3 = a2

=> 2*1*a2


Svar #2
14. marts 2010 af Rosekide (Slettet)

Tusin tak skal du have :) - Det hjalp meget.

Så der skulle i princippet stå 1 oppe i tælleren, men da den ingen betydning har, gør man det ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2010 af jnl123

Jo gange 1, men det giver jo bare det samme :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2010 af jnl123

..der er heller ingen grund til at skrive *1 i resultatet, det er bare:

2*a2


Svar #5
14. marts 2010 af Rosekide (Slettet)

Jeps :)

Tak, tak og atter tak :D


Skriv et svar til: Forkort!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.