Matematik

ligninger

15. marts 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.. nogen der kan hjælpe mig med at løse den her opgave? er kørt fast.. på forhånd tak:)

x+2 √x-3 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2010 af mathon

menes der     
                   x + 2√(x-3) = 6 ?   x≥3


Svar #2
15. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

det står bar x-3 under kvadratrodstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2010 af PeterValberg

Er det:

eller

eller noget helt tredje ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2010 af Dallie (Slettet)

Er det

x+2*√(x-3) = 6?
I så giver det
x = 4
 

Først trækker du to fra på begge sider og så dividerer du med √(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Så er udtrykket, som mathon antog det i #1. Flyt x over på højre side, kvadrer ligningen og løs den resulterende 2.-gradsligning med den ekstra betingelse, at x ≥ 3 . Man ser umiddelbart, at x = 4 er rod i den oprindelige ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 #4 hvad hjælper det at dividere med det???

#0 -

træk x fra på begge sider:

2√(x-3) = 6 - x

sæt i anden på begge sider:

4(x-3) = (6-x)2

4x - 12 = 36 + x^2 - 12*x


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2010 af PeterValberg

#4  du kan da ikke bare trække 2 fra på begge sider, når der står

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2010 af mathon

              2√(x-3) = (6-x)               kvadrer på begge sider

              (2√(x-3))2 = (6-x)2

              4(x-3) = 36 -12x + x2 og  x≥3

              4x - 12 = 36 -12x + x2

              x2 - 16x + 48 = 0  og x≥3


Svar #9
15. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

#8 er ikke helt med på hvor de 12x kommer fra i linje 3?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 #7 - han har bare tastet det ind på lommeregneren, han har ikke ren faktisk løst den :p

#9 - kvadratsætningen siger (a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

dvs : (6-x)2= 62 + x2 - 2*6*x = 36 + x2 -12x


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2010 af mathon

               x2 - 16x + 48 = 0 og x≥3

                x = 4  ∨  x = 12


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2010 af mathon

hvor
         x = 12 må forkastes som løsning

konklusion:    x = 4

   


Svar #13
15. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

okay!! tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.