Matematik

Beregning af areal

16. marts 2010 af Jul2008 (Slettet)

Hej

Er der nogen som evt. kunne hjælpe mig b) i opgave 3, i det vedhæftede dokument.

Det må være noget med at man skal anvende max og min punkterne fra graf f og skæring med x-aksen i graf f´, men så kan jeg ikke komme videre.

Og er der nogen som kan give et hint til hvad man skal gøre i opgave 4 d)

Vedhæftet fil: 090529_opgave_matA_htx.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at f(x) er en stamfuntion til f'(x). Arealet af området begrænset af x-aksen og grafen for f'(x) er, da f'(x) < 0 :

A = ∫2,5-2 (-f'(x)) dx = [-f(x)]2,5-2 = (-f(2,5) + f(-2)) = 3,85 + 11,33 = 15,18

Opg 4d.
Du har allerede en forskrift for parabelen, spærets overside

y = -0,038x2 + 0,176x + 5 .

Spærets underside er en ret linie, der går gennem punkterne A (0, 5) og B (9, 3,5). Find forskriften for spærets underside på formen

y = ax + b

ud fra disse to punkter.

Den lodrette afstand g(x) fra spærhovedet til spærfoden er da

g(x) = yparabel(x) - yspærunderside(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af Mimers (Slettet)

Hvad så med opgave 4e ? skal man så anvende maksimering på g(x) ? eller skal man anvende y-koordinatet til g(x) toppunkt ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I opg 4e skal man finde den største lodrette afstand fra spærhovedet til spærfoden, dvs vi skal finde maksimum for funktionen g(x) fra spørgsmål 4d i #1. Nå vi har fundet g(x) fra parabelen og den rette linie, der repræsenterer spærfoden, skal vi løse ligningen

g'(x) = 0 .

Dette vil resultere i en lineær ligning i x.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. marts 2010 af Mimers (Slettet)

men skal jeg så indsætte værdien for x i g(x) og løse den? og det vil så være den længste lodrette afstand ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, når du har fundet hvor (x) der er maksimum, finder du maksimumsværdien som funktionens værdi g(x) i x.


Skriv et svar til: Beregning af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.