Matematik

hvad gør jeg forkert?

16. marts 2010 af knudsen1 (Slettet)

Nogen der kan se hvad jeg gør forkert i opgave 12?

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090511_opgave_matB_stx.ashx

Jeg differentiere den, men jeg får 0, når jeg gør det på TI???!! .. og så havde jeg derefter tænkt mig at sige: M'(18) ..  men den kan da ikke give 0, kan den? eller er det mig der har lavet en felj


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2010 af Exupery (Slettet)

Du trykker noget forkert ind på lommeregner så. Husk, at hvis du skriver t som variabel, skal det også være ,t) i enden af udtrykket.

Men du kan da sagtens differentiere den i hovedet:

M(t)=3,2⋅105 +7,8⋅105 ⋅e0,154t

Du har da

M'(t)=(3,2⋅105)'+7,8⋅105⋅(e0,154t)'.

Det første led går ud, idet det bare er en konstant. Du har da 7,8⋅105, der er en påganget faktor, den bliver som altid stående. Og sidst har du en sammensat funktion, hvor vi først differentierer den ydre et, hvilket er nemt, idet den giver sig selv. Da differentierer vi den indre og ganger denne på, hvilket altså er endnu en faktor 0,154.

Du har så differentialkvotienten

M'(t)=7,8⋅105⋅0,154e0,154t

som du nok kan få lommeregeren til at gange ud for dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Det er korrekt hvad T. 2the Andersen skriver. Jeg kan ydermere oplyse dig om at facit bliver 1,92 * 106, hvis du har brug for det at pejle efter.

Karam


Skriv et svar til: hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.