Fysik

impuls

16. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey er igang med nogle opgaver og kan ikke se hvordan jeg skal lave følgende opgave.

en af de store farer for jorden er kometer og meteorer. eksempelvis kan en komet med en masse på 50*109kg risikere at ramme jorden med en hastighed på 40000 m/s relativt jorden.

bestem hastigheden af jorden efter stødet i forhold til jordens bane umiddelbart før stødet.

tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal beregne kometens impuls mv og så antage, at al den impuls overføres til Jorden efter sammenstødet. Jorden får så en impulsændring på Mv1 , hvor M er Jordens masse, og v1 er ændringen i Jordens hastighed i kometens bevægelsesretning. Sætter vi Mv1 = mv , kan man beregne v1, når man har kendskab til Jordens masse M.


Svar #2
16. marts 2010 af klinki (Slettet)

jamen jeg kender jo ikke jordens masse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så må man jo slå den op et sted. Jeg fandt M = 5,9742•1024 kg . Det er ca. 1014 gange kometens masse, så der bliver ikke meget hastighedsændring til Jorden.


Svar #4
16. marts 2010 af klinki (Slettet)

ja det fabdt jeg også frem til :) og har nu beregnet opgaven, men hvis jeg nu ønsker at finde tabet i mekanisk energi, hvordan gør jeg så det.

jeg ved at mekanisk energi er potentiel energi = kinetisk energi. er dette korrekt?


Skriv et svar til: impuls

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.