Matematik

Angiv samtlige løsninger til cos(x)=0,1,xϵ[0;15] (x er i radianer)

17. marts 2010 af sabinesn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Angiv samtlige løsninger til cos(x)=0,1,x?[0;15] (x er i radianer) ....

nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. marts 2010 af NejTilSvampe

½pi er en løsning, og perioden er 2pi lang.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2010 af mathon

      cos(xo) = cos(2π-xo) = 0,1

          xo = 1,47063     2π-xo =  4,81256

samtlige løsninger
 
                               1,47063 + p·2π   p∈{0,1,2}
                   x   =
                                4,81256 + p·2π  p∈{0,1}
 


Svar #3
17. marts 2010 af sabinesn (Slettet)

og hvordan er i kommet frem til det? :)

forstår ikke helt hvad i gør?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2010 af mathon

...cos-funktionen er periodisk med perioden 2π


Skriv et svar til: Angiv samtlige løsninger til cos(x)=0,1,xϵ[0;15] (x er i radianer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.