Fysik

Temperatur stigning

17. marts 2010 af leaver (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.

Jeg har ganske store problemer med denne opgave:

I en udførelse af Joules forsøg er der 150 g vand i kalorimetret. Kalorimeterskålen, hvis masse er 193 g, er af messing. En resistor sænkes ned i vandet. Over resistoren lægges et spændingsfald på 12 V. Strømmen gennem resistoren er 0,7 A.

Hvor meget stiger vandets temperatur på 5 minutter?

Messings varmekapacitet: 390 J/kg*C

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af peter lind

E = P*t = U*I*t = m*c*ΔT


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2010 af mathon

      (mm·cm + mv·cv)ΔT = U·I·t

      ((0,193 kg)·(0,390 kJ/(kg·C)) + (0,150 kg)·(4,186 kJ/(kg·C)))·ΔT = (12 V)·(0,7 A)·(300 s)

      (0,70317 kJ/C)·ΔT = 2520 Ws = 2520 J = 2,520 kJ

      ΔT = (2,520 kJ)/(0,70317 kJ/C) = 3,6 C


Svar #3
17. marts 2010 af leaver (Slettet)

Jeg bukker og takker


Skriv et svar til: Temperatur stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.