Matematik

Tangent til grafen

17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(x) = x^2 + 5x

Bestem f ' (x) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f(4)

Mit løsningsforslag:

f ' (x) = 2x + 5

tangentligning : y = a * ( x - x1) + y1

a = f ' (4) = 2*4 + 5 = 13
x1 = 4
y1 = f(4) = 4^2 + 5*4 = 36

y = 13 * ( x-4) + 36 <=>

y = 13x - 52 + 36 = 13x - 16

Men min facitlíste siger det burde væree y = 13x - 8 ?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er du sikker på, at du har skrevet udtrykket for f(x) korrekt i #0 ?


Svar #2
17. marts 2010 af jansørensen (Slettet)

Ja f(x) er helt korrekt .

f(x) = x^2 + 5x .

Det kan selvfølgelig også bare være min facitliste der er forkert , det sker jo at en lærer en gang imellem selv regner forkert.


Skriv et svar til: Tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.