Fysik

Finde en kraft ud fra en hastighed

17. marts 2010 af Miliaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hi guys,

Min hukommelse har svigtet mig. Jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man finder en kraft ud fra en hastighed.

Det hører til emnet mekanisk energi og arbejde.

Jeg har bl.a. en opgave der lyder:

Vi ser på en bil, der vejer 1250 kg. Vi regner med, at bilen kører med hastigheden 80 km/h (=22,22... m/s). Ved denne hastighed kan vi regne med, at den samlede modstand Fmodstand fra vind og vej er på 160 N. Den fremadrettede trækkraft på bilen betegner vi med Fmotor. Den samlede ydre kraft Fydre i kørselsretningen er så:

Fydre Fmotor - Fmodstand

a) Beregn motorkraften, når bilen kører hen ad en vandret vej med konstant hastighed på 80 km/h.

Hvis det kan være nogen til hjælp, er det opg. 6.1 s. 172 i FysikABbogen 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2010 af peter lind

Hvis bilen kører med konstant hastighed er den resulterende kraft på bilen 0


Svar #2
17. marts 2010 af Miliaah (Slettet)

 Og den resulterende kraft svarer så til Fydre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af jnl123

Acceleration = 0, defor:     Fydre = Fmodstand

=>

160 = Fmotor - 160    =>    Fmotor = 160+160 N


Skriv et svar til: Finde en kraft ud fra en hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.