Matematik

at bevise de følgende formler

18. marts 2010 af missunknow (Slettet)

Hej. er er nogen som er gode til at beviser formler, og måske vil hjælpe mig ?

Funktionerne cosh og sinh er defineres ved

coshx = (ex+e-x) / (2)    og    sinhx = (ex-e-x) / (2)

og kaldes henholdsvis cosinus hyperbolsk og sinus hyperbolsk.

bevis følgende formler:

a) cosh2x - sinh2x = 1

b) (d/dx)coshx = sinhx

...... fortsætter.... (men kan godt finde ud af resten ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den velkendte formel a2 - b2 = (a+b)(a-b):

cosh2x - sinh2x = (ex+e-x)2/4 - (ex-e-x)2/4

     = (ex+e-x+ex-e-x)(ex+e-x-ex+e-x)/4

    = (2ex)(2e-x)/4 = 1

d/dx(coshx = d/dx(ex+e-x)/2 = (ex-e-x)/2 = sinhx


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af MN-P (Slettet)

cosh2x - sinh2x = 1

[(ex+e-x) / (2)]2 -[ (ex-e-x) / (2)]2 =

[e2x+e-2x+2ex*e-x-(e2x+e-2x-2ex*e-x)]/4 =          de sorte led går ud mod hinanden

[2e(x-x)-(-2e(x-x))]/4 =

[2e0+2e0]/4 =4/4 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_47.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2010 af notpozitive (Slettet)

Jeg kender ikke til cosh eller sinh, men eg har lige prøvet at bevise det, og tror måske at jeg har bevist det, for jeg får det også til 1.

(a+b)2= a2+b2+2*a*b

(a-b)2=a2+b2-2*a*b

Disse regler kan du bruge til at beregne cosh2x og sinh2x.

cosh2x= ( e2x+ 1/e2x + 2* e2x*1/e2x)/4

sinh2x=( e2x+ 1/e2x - 2* e2x*1/e2x)/4
 

Når du reducerer og trækker dem fra hinanden, vil det til sidst give

(e2x+ 1/ e2x + 1 - e2x -  1 / e2x+1 )/2 = 2/2= 1

Det er lidt svært at forklare et bevis her, men jeg håber du kan bruge det til noget..


Svar #5
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

jeg forstår ikke det I viser mig !


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstår du ikke i f.eks. svar #1?

Vi skal eftervise formlen

cosh2x - sinh2x = 1.

Så indsætter vi definitionen for coshx og sinhx på venstre side:

cosh2x - sinh2x = ((ex+e-x)/2)2 - ((ex-e-x)/2)2

      = ((ex+e-x)/2 + (ex-e-x)/2) ((ex+e-x)/2 - (ex-e-x)/2)     (benyt a2 - b2 = (a+b)(a-b) )

      = (ex/2 + ex/2)(e-x/2 + e-x/2)

     = (ex)(e-x) = ex-x = e0 = 1


Svar #7
20. marts 2010 af missunknow (Slettet)

nu forstod jeg det.. men hvad så med b'eren ?


Skriv et svar til: at bevise de følgende formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.