Matematik

3. gradsligning.

21. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Mat A -niveau, stx..

Hvordan løses denne opgave uden hjælpemidler?

f(x) = 3x^3 - 24x^2 + 48x

løs f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af peter lind

Sæt x ud foran en parantes og brug nulreglen.


Svar #2
21. marts 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

så:

3x( x^2 - 8x + 12)

3x = 0 <==> x = 0

Så sætter jeg dernæst,

x^2 - 8x + 12 = 0

og løser den vha. d = b^2 - 4ac.

Er det bare sådan?

Altså mit problem med det er at jeg synes det bliver meget svært at regne det ud, ift at det er en prøve uden hjælpemidler, så ejg tænkte om der ikke fandtes en alternativ metode? Forbehold: Jeg har det kun på A-niveau .


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2010 af peter lind

Ja. Det er bare sådan. Tallene er pæne, så der er ikke nogen grund til at bruge hjælpemidler.


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. marts 2010 af MN-P (Slettet)

f(x) = 3x^3 - 24x^2 + 48x

du har lavet en regnefejl

når du sætter 3x udenfor parentesen giver det

3x(x2-8x+16)=0

3x(x-4)2=0

x=0 og x=4


Skriv et svar til: 3. gradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.