Kemi

Oxidationstal

21. marts 2010 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) S2- og S8

Er S et "frit grundstof" og har S2- og S8 i så fald bare ox tal = 0? Eller hvad?

2) N2.

Her har jeg kun den samme overvejelse, altså om N's oxtal = 0.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Jonastoy (Slettet)

S2- har et oxidations tal på -II

S8 har et oxidationstal på 0

N2's oxidationstal = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2010 af DrS (Slettet)

Jonastoy's svar er korrekte, men det er nemt i fremtiden selv at beregne oxidationstrin for diverse forbindelse. Du skal bare huske på, at summen af atomernes oxidationstrin i en kemisk forbindelse skal være lig med den samlede ladning. Altså:

S2- : 1X = -2 (der er kun ét ukendt oxidationstrin X, og den samlede ladning er -2)

S8: 8X = 0 (der er 8 svovlatomer med ukendt oxidationstrin X, og den samlede ladning er 0)

N2: 2X = 0 (ligesom ovenfor)


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.