Matematik

Eksponentielle funktioner

22. marts 2010 af Tp92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

lad der være givet den eksponentiet voksende funktion f (x) 12 * 1.08^x

a) bestem vækstraten ?

b) bestem fordoblingskonstanten ?

Nogen som kan hjælpe ? 

C - niveau 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af kieslich (Slettet)

a) vækstraten r = a - 1        hvor a er fremskrivningsfaktoren

b) T2 = ln(2)/ln(a)


Svar #2
22. marts 2010 af Tp92 (Slettet)

 fremskrivningsfaktoren ? jeg har skrevet alt hvad bogen har sagt ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af kieslich (Slettet)

f(x) = b*ax        b er så begyndelsesværdien f(0) og a er fremskrivningsfaktoren = den faktor som f(x) vokser med når x vokser med 1.

a = 1 + r      hvor r er vækstraten.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.