Matematik

vektorer

22. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kort kan beskrive  hvordan man kan finde punkter i planen hvor to skærer hinanden??

med vektorer altså :)

tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af papas (Slettet)

to hvad?


Svar #2
23. marts 2010 af klinki (Slettet)

to linjer skærer hinanden :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2010 af mathon

   l:   y = a1x + b1

   m: y = a2x + b2

skæring kræver identiske koordinater
og derfor
                a2x + b2 = y = a1x + b1       

hvoraf
                a2x + b2 = a1x + b1
                (a2-a1)x = (b1-b2)
                x = (b1-b2)/(a2-a1)    som indsat i l's ligning l: y = a1x + b1 giver

                y = a1·((b1-b2)/(a2-a1)) + b1

               

         
                 
 


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.