Matematik

forskrift til stamfunktion som går gennem et punkt

23. marts 2010 af Gyrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen. Jeg håber der er en som kan hjælpe mig, da jeg sidder med en matematik aflevering og ikke kan komme videre.

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x)=-12x^2+8x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2.6)

håber der er en som kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af Boel22 (Slettet)

Skal du ikke bare finde stamfunktionen til f:

F(x) = - 4x^3 + 4x^2 + k

For at finde k, skal du bruge punktet:

6 = -4*2^3 + 4*2^2 + k

Isoler k


Svar #2
23. marts 2010 af Gyrup (Slettet)

 okaj tak :)


Skriv et svar til: forskrift til stamfunktion som går gennem et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.