Matematik

et tal opløftet

23. marts 2010 af isabella12 (Slettet)

Heyyy

hvordan beregner man 81/3

altså 8 opløftet i 1/3.     Jeg ved det skal give 2, men hvordan kommer man frem til det uden hjælpemidler??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af NejTilSvampe

 Det kan du ikke umiddelbart regne ud uden hjælpe midler.

at opløfte noget i 1/n  betyder at tage den "n'te rod".

dvs. opløfter du noget i 1/3 er det det samme som at tage kubikroden.

3√8 = 2


Svar #2
23. marts 2010 af isabella12 (Slettet)

hvordan tager man kubikroden uden hjælpemidler så?

altså hvordan kom du frem til 3√8  er 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af sHastrup (Slettet)

Fordi 2^3=8 <=> 2=8^(1/3). Det forventes bare, at du ved, at 2*2*2 = 8. Du skal ikke kunne lave mange andre kubikrødder i hovedet.


Skriv et svar til: et tal opløftet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.