Matematik

En ligning for planen når man har to vektorer og et punkt

24. marts 2010 af miinnaxd (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Der er givet to vektorer: a=(-2,4,5) og b=(1,-3,-2)

Bestem en ligning for planen β, der er udspændt af vektor a og vektor b, og som indeholder punktet P(1,3,-6)

Er det noget med krydsproduktet af a og b? Håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af papas (Slettet)

n=a x b = ...

(x-1,y-3,z+6) . n = 0


Svar #2
24. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 så det bliver 7(x-1)+1(y-3)+2(z+6)=0  

7x+y+2z+12=0    ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af papas (Slettet)

+2  ikke + 12


Svar #4
25. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 Nå ja selvfølgelig :) tak for hjælpen


Skriv et svar til: En ligning for planen når man har to vektorer og et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.