Matematik

trekant

24. marts 2010 af xbirch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har en opgave som jeg har svært ved at finde meningen i.

1) Vis at trekanten med vinkelspidserne A(57,-21), B(70,63) og C(21,56) er ligebenet. kan det passe at de er så store, så jeg nærmest skal have over 70 tegn i mit koordinatsystem henad?

Angiv ligningen for den cirkel derefter, som har trekantens toppunkt som centrum, og går gennem de to andre vinkelspidser. vil det sige jeg bagefter skal tage centrum af trekanten, og lade siderne køre igennem de to andre vinkelspidser?

håber jeg kan få hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af peter lind

1) Find kvadratet på længderne  AB,  AC og BC 2 af disse vil have samme værdi, hvilket vil vise at det er en ligebenet trekant.

2) Centrum af cirklen vil være den af punkterne, hvor de lige store sider mødes. Radius i cirklen er længden af de lige store ben.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af papas (Slettet)

du kan vel vælge at fx 1cm er 10 enheder.

beregn AB, AC, BC og vis at to af dem er lige lange

fx AB = √((70-57)2+(63-(-21))2)     osv

beregn længderne og kom evt. tilbage vedr spgsm 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2010 af mathon

             |AB| = |AC| = 85

             |BC| = 35√(2)

toppunktscirkel:
 
            (x-57)2 + (y+21)2 = 852


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2010 af albertvoneinstein (Slettet)

hvordan fandt du frem til toppunktscirklen? 


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.